BAHAN-BAHAN
- 2 cawan Tepung Gandum
- 2 cawan Air
- 1 biji Telur
- 1 sudu kecik Garam Halus
- Beberapa titik pewarna kuning
CARA MEMASAK
- Masukkan kesemua bahan2 ke dalam satu mangkuk, kemudian kacau & pukul sebati.
- Perapkan adunan dalam 1/2 jam.
- Panaskan non stick pan & masukkan adunan ke dalam acuan roti jala.
- Tebar/kirai adunan di atas pan. Biarkan hingga roti jala tu masak.
- Angkat & gulung macam kat kedai-kedai yer.. hehehe...
Macam bese la roti jala sedap kalo cicah ngan kuah kari ayam @ daging... Tapi kalo musim durian lagi best cicah ngan bubur @ pengat durian. perghhh sure meleleh je..manis2 je masa cicah 2.. tapi tak elok manis-manis gula banyak tak elok tok kesihatan! diabetes..ngeh ngeh ngeh... Selamat Mencuba yer kekawan semua. Pada yang dah mencuba tu sila-sila la komen yer..
0 comments:
Catat Ulasan